Suri ajakirjanik Anneli Ammas (1)

Copy
Lahkus ajakirjanik Anneli Ammas.
Lahkus ajakirjanik Anneli Ammas. Foto: Erik Prozes / Postimees

Täna suri pärast rasket haigust endine Postimehe ajakirjanik Anneli Ammas.

Postimehe kollektiiv avaldab sügavat kaastunnet Anneli pojale, emale, vennale ning venna perele.

Anneli Ammas (sündinud Külaots) sündis 29. märtsil 1962 Tartus. Ammas lõpetas 1985. aastal Tartu Riikliku Ülikooli ajakirjanduse erialal. Ta töötas Haapsalu rajooni ajalehes Töörahva Lipp (1988. aastast Läänlane).

1989. aastal asutas Ammas koos abikaasa Andres Ammase ja Arne Veskega ajalehe Lääne Elu.

Anneli Ammas on olnud aastatel 1996 kuni 2008 Eesti Päevalehe ajakirjanik. Alates 2011. aastast kuni 2018. aasta sügiseni töötas ta Postimehe uurivas toimetuses. Ta oli abielus riigikogu liikme Andres Ammasega.

Ammas võitis 2002. aastal uurivale ajakirjandusele pühendatud Bonnieri ajakirjanduspreemia, kui paljastas artiklisarjas, kuidas Eesti Raudtee erastamisel osalenud ettevõttega oli seotud rahvusvaheliselt tagaotsitav ärimees Tony Massei, õige nimega Antonio M. Angotti.

2010. aastal pälvis koos Kadi Valneriga Ullo Toomi nimelise stipendiumi raamatu «75 aastat Eesti tantsupidusid» eest. Raamatusse on talletatud Eesti rahvatantsupidude ja noortelaulupeo tantsupidude ajalugu. Ammas on kirjutanud raamatuid Mait Agust, Kaie Kõrbist ja Kalle Klandorfist.

2017. aastal pälvis ta Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Teenetemärgi saamist kommenteeris ta nii: «Kõik inimesed on omamoodi teenijad, aga ajakirjanik on rahva teener. Mulle tundub, et vahel kipuvad ajakirjanikud seda unustama. Televisioonis säratakse, seal töötavat ajakirjanikku tuntakse. Ajalehes oled sa tagaplaanil, sa oledki teener, vahendaja.»

Anneli Ammase ärasaatmine toimub sel laupäeval, 31. augustil kell 10 Tallinnas Pühavaimu kirikus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles