Kõinastu laid jäi saarevahita

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saaremaa Orissaare vallavalitsusest kinnitati, et praegu ei ela Kõinastu laiul ühtegi inimest. Saare maakonna saarevahtide nimistust ei leia enam ka infot selle kohta, et Kõinastul saarevaht oleks.

Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär ütles Saarte Häälele, et täiesti inimtühi laid siiski pole, kuid aastaringselt seal tõesti enam keegi ei ela, kirjutab Meie Maa.

«Alates 2006. aastast on üks perekond elanud seal aastaringi, kuid sel suvel nad otsustasid, et aastaringne elamine tekitab ikkagi üle jõu käivaid raskusi,» rääkis Põlluäär.

Ometi on vallavanema kinnitusel Kõinastu laiul endiselt sissekirjutusega registreeritud kaks inimest, kes viibivad kohapeal vahelduva eduga.

Saarevahti ei ole aga Kõinastul enam sellegipoolest. «Tänaseks ei ole Roberta Erelt enam saarevaht ja uue vahi otsingud käivad,» märkis vallavanem.

«Loodame, et saarele asub elama keegi, kes sooviks seda ametit pidada,» lisas ta.

Roberta Erelt kinnitati Kõinastu saarevahiks 2009. aasta aprillis. Ühes abikaasa Jaan Ereltiga alustasid nad laiul lihaveiste ja hobuste kasvatamist juba 2003. aastal. Saarevahina ametis olnud Roberta Ereltit Saarte Häälel eile tabada ei õnnestunud, kuid Jaan Erelti sõnul ei ole nad laiult tegelikult päriselt ära kolinud ja asjatoimetusi on neil seal endiselt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles