Von der Leyen pakkus Simsonile majandusega seotud portfelli

BNS
Copy
Eesti Euroopa Komisjoni volinikukandidaat Kadri Simson kohtus täna Brüsselis Euroopa Komisjoni tulevase presidendi Ursula von der Leyeniga.
Eesti Euroopa Komisjoni volinikukandidaat Kadri Simson kohtus täna Brüsselis Euroopa Komisjoni tulevase presidendi Ursula von der Leyeniga. Foto: Jaan Männik

Euroopa Komisjoni järgmine president Ursula von der Leyen pakkus kolmapäeval Eesti poolt uueks volinikuks esitatud Kadri Simsonile majandusega seotud portfelli, kirjutab ERRi uudisteportaal

«Mulle pakuti konkreetset portfelli ja ma saan öelda, et see on majandusega seotud portfell,» ütles Simson pärast kohtumist von der Leyeniga.

Simsoni sõnul ei oska ta veel midagi täpsemat oma vastutusvaldkonna kohta öelda, kuna Komisjoni uue kooesseisu avalikustab von der Leyen. 

Simson on varem ERRile öelnud, et sooviks Komisjonis katta mõnda valdkonda, mida ta Eesti Euroopa Liidu eesistumise ajal tollase majandus- ja taristuministrina kureeris. Nendeks oleksid majandusareng, ettevõtlus ja tööstus, teiseks energeetika ja kolmandaks transport.

Varem on teatatud, et von der Leyen avalikustab Euroopa Komisjoni kohtade jaotuse septembri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles