Galerii: Anneli Ammas saadeti Pühavaimu kirikus viimsele teekonnale

Kerttu Kirjanen
, suvereporter
Copy

Täna saadeti viimsele teele ajakirjanik Anneli Ammas, kes lahkus meie seast 27. augustil. 

Anneli Ammas (sündinud Külaots) sündis 29. märtsil 1962 Tartus ja lõpetas 1985. aastal Tartu Riikliku Ülikooli ajakirjanduse erialal. Ta töötas Haapsalu rajooni ajalehes Töörahva Lipp (1988. aastast Läänlane).

1989. aastal asutas Ammas koos abikaasa Andres Ammase ja Arne Veskega ajalehe Lääne Elu.

Aastatel 1996–2008 oli Anneli Ammas Eesti Päevalehe ajakirjanik, alates 2011. aastast kuni 2018. aasta sügiseni töötas ta Postimehe uurivas toimetuses.

2002. aastal võitis Ammas Bonnieri ajakirjanduspreemia, kui paljastas artiklisarjas, kuidas Eesti Raudtee erastamisel osalenud ettevõttega oli seotud rahvusvaheliselt tagaotsitav ärimees Tony Massei, õige nimega Antonio M. Angotti.

2010. aastal pälvis Ammas koos Kadri Valneriga Ullo Toomi nimelise stipendiumi raamatu «75 aastat Eesti tantsupidusid» eest. Tema sulest ilmusid ka raamatud Mait Agust, Kaie Kõrbist ja Kalle Klandorfist.

2017. aastal pälvis ta Valgetähe V klassi teenetemärgi. Teenetemärgi saamist kommenteeris ta nii: «Kõik inimesed on omamoodi teenijad, aga ajakirjanik on rahva teener. Mulle tundub, et vahel kipuvad ajakirjanikud seda unustama. Televisioonis säratakse, seal töötavat ajakirjanikku tuntakse. Ajalehes oled sa tagaplaanil, sa oledki teener, vahendaja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles