Reps kutsus Aaviksoo vaibale (9)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Tallinna Tehnikaülikooli pressikonverents, kus Ragnar Nurkse instituudi projektiga seotud kulude arvestuse uurimiseks moodustatud komisjon annab ülevaate uurimise vahetulemustest.
Tallinna Tehnikaülikooli pressikonverents, kus Ragnar Nurkse instituudi projektiga seotud kulude arvestuse uurimiseks moodustatud komisjon annab ülevaate uurimise vahetulemustest. Foto: Erik Prozes

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps kutsus rektor Aaviksoo homme ministeeriumisse kohtumisele. 

«Jälgin üha kasvava murelikkusega Tallinna Tehnikaülikooli ümber toimunut ja toimuvat – vaatamata kahele vastavateemalisele pressikonverentsile ei ole avalikkusel veel selgeid vastuseid,» ütles Reps. «Töörahu taastamiseks nii TTÜs kui ka kogu teadlaskonnas on neid aga vaja.»

Reps lisas, et kutsus rektor Jaak Aaviksoo homseks, kolmapäevaks, 4. septembriks, ministeeriumisse kohtumisele.

Postimees tõi augusti lõpus päevavalgele, kuidas Tallinna Tehnikaülikooli Nurkse avaliku halduse instituut skeemitas Euroopa Liidu projektirahasid teadlastele palkadeks, võltsides selleks ajatabeleid ja töötunde ning toimuvaga juba viis kuud kursis olnud rektor Jaak Aaviksoo vaatas vilepuhuja infole läbi sõrmede.

Postimees kirjutas tänases leheloos, et Tehnikaülikooli vaheraporti tegijad esitasid eile küll pärast nädala kestnud tööd ülikooli rikkumist paremas valguses näitava versiooni, ent keeldusid ühtki tõendit jagamast.

Prokuratuur on Nurkse instituudi projektirahastamiste uurimiseks käivitanud kriminaalmenetluse. Aaviksoo on öelnud, et astub ametist tagasi viivitamatult, kui uurimise käigus esitatakse kuriteo kahtlustus talle või ülikoolile.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles