Ratas: ma loodan, et Eesti poliitikas ei ole vaenlasi

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Tiina Oja

Peaminister Jüri Ratas ütles ETV «Esimeses stuudios», et ta loodab, et Eesti poliitikas ei ole vaenlasi, vaid on konkurendid. 

Ratas ütles, et valitsuse katseaeg on läbi saanud, lisades, et tema hinnangul sel valitsusel katseaega ei olnudki.

Saatejuhi küsimusele, kas Ratas on pidanud koalitsiooni EKREga kahetsema, vastas peaminister: «Ma arvan, et see koalitsioon on kindlasti olnud teatud gruppidele ühiskonnast väga üllatav. Aga teiselt poolt ma olen mõelnud, et kogu programmiliste seisukohtade ja põhimõtete kõrval on tegelikult Eesti ühiskonnas oluline ka see, et kui kõrgeim võim valib riigikokku erinevad erakonnad, siis minu meelest need kõik viis erakonda peavad olema võimelised kas opositsioonis või koalitsioonis. Ja ma arvan, et see on parim Eestile.» Ratas lisas, et ta on ise ühest erakonnast, keda on kümme aastat välistatud ja see pole tema hinnangul õige lähenemine.

Samas mõistab peaminister hukka EKRE vastakad väljaütlemised - solvanguid ülikooli, naistearstide või ükskõik milliste ühiskonnagruppide suunas peab Ratas valeks. «Niiviisi ei saa see koalitsioon edasi toimida, eks kõik osapooled peavad õppima.»

Ratas ütles, et kui koalitsioon on töine, suudab langetada otsuseid ja teha asju, mis on Eesti ühiskonnale olulised, ei näe ta põhjust, miks peaks seda koalitsiooni muutma

Saatejuht küsis hiljutise umbusaldamise kohta, kas opositsioon valis endale Ratase näol vale vaenlase. «Ma loodan, et Eesti poliitikas ei ole vaenlasi, see oleks tegelikult halb seis - on konkurendid ja see peabki nii olema,» vastas Ratas. Jutte, nagu Reformierakond oleks suvel üritanud Keskerakonnaga läbirääkimisi pidada, Ratas ei kinnitanud. Peaminister ütles, et nemad praegu Reformierakonnaga läbirääkimisi ei pea.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles