Tallinn otsib Haabersti viaduktile nime (1)

BNS
Copy
Haabersti ristmik.
Haabersti ristmik. Foto: Sander Ilvest

Tallinna Haabersti linnaosa valitsus otsib konkursiga nimesid ümberehituse läbinud Haabersti ringristmiku viaduktile ja selle jalakäijate tunnelitele.

Eesti esimesel foorjuhitaval ringristmikul valminud 277 meetri pikkuse ja viie meetri kõrguse viadukti nime ettepanekuid saavad kõik tallinlased esitada 1. oktoobrini, teatas linnaosa valitsuse pressiesindaja kolmapäeval BNSile. Samuti oodatakse soovitusi ristmiku Paldiski maantee ja Ehitajate tee alla jäävatele jalakäijate tunnelile.

Linnaosa vanem Andre Hanimägi sõnas, et viaduktiga ringristmik on oluline transpordiobjekt nii Tallinnale, Haaberstile kui ka lähipiirkondade elanikele ning on aidanud kaasa sujuvamale ja kiiremale ühendusele kesklinnaga. «Soovime nimekonkurssi korraldades ja kohalikke elanikke ning meie linnaosas tegutsevaid ettevõtteid kaasates tugevdada ühelt poolt kogukonna tunnet. Teisalt tahame, et viaduktil ja jalakäijate tunnelitel oleksid nimed, mida hakatakse laialdaselt kasutama ning mis saavad tuntuks nii meie elanike kui külaliste seas,» rääkis ta.

Kohalike äride jaoks on Haabersti ristmiku rekonstrueerimine on olnud suur asi. «Kuigi ehitustööd tegid klientidele meie keskusesse pääsemise esialgu keeruliseks, siis valminud lahendus on kindlasti tänuväärt ja lihtsustab inimeste ligipääsu. Soovime alati olla heaks partneriks nii linnale kui kõigile siinkandi elanikele, et meid ümbritsev linnaruum muutuks paremaks,» rääkis Rocca al Mare Keskuse juht Linda Eichler.

Ettepanekud saab edastada paberkandjal Haabersti linnaosa valitsuses ja Rocca al Mare keskuse infoletis, kui ka internetis nimetalgute maandumislehel https://www.roccaalmare.ee/nimekonkurss .

Nimesid esitades tuleks jälgida, et need oleks eestikeelsed, paikkonnas tuntud ja levinud või aja- ja kultuurilooliselt tähtsad. Kohanimeks ei või määrata numbrit või muud mittesõnalist tähist.

Esitatud nimed avaldatakse oktoobris linnaosalehes Haabersti Postipoiss, mille järgselt valib linna nimekomisjon neist esimeseks novembriks välja sobilikumad. Sõelale jäänud variantide vahel korraldatakse rahvahääletus ning lõplik nimi selgub detsembris Rocca al Mare keskuses toimuval üritusel, kus toimub ühtlasi autasustamine.

Põhjaliku ümberehituse läbinud Haabersti ringina tuntud Paldiski maantee, Rannamõisa tee ja Ehitajate tee ringristmiku ehitustööd algasid tunamullu mais ja läksid maksma 20,2 miljonit eurot. Tööde maht hõlmas teelõikude uuendamist ja ehitamist kokku 2,92 kilomeetri ulatuses, viadukti ehitust, jalg- ja jalgrattateede ümberehitus 1,70 kilomeetri ulatuses ning uute jalg- ja jalgrattateede ehitus 2,3 kilomeetri ulatuses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles