TTÜ skeem teisi teadlasi ilmselt ei kahjusta (3)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Eero Vabamägi

Euroopa Komisjoni Eesti esindus ootab Brüsselist juhiseid, kuidas käituda siis, kui uurimisasutused tõendavad ära Postimehes kirjeldatud Tallinna Tehnikaülikooli petuskeemi. Ministeeriumis ei kardeta, et kõiki eesti teadlasi patu eest nuheldakse.

Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) on viimase nelja aasta jooksul saanud Euroopa Liidu rahastusprogrammilt Horisont 2020 toetust ligi 14 miljoni eurot. Et TTÜs teaduse tegemist rahastab suuresti Euroopa Liit, siis tekib teadlastel tahes-tahtmata küsimus, kas ja mil määral võib see oluline toetus nüüd väheneda või üldse kaduda.

Kui petuskeem uurimisel kinnitust leiab, kas võib Nurkse instituudis skeemitamine kahjustada teisi sama valdkonna teadlaste, TTÜ või lausa kõigi Eesti ülikoolide võimalusi saada tulevikus toetust programmist Horisont 2020?

Selle kohta ootab praegu Brüsselist juhiseid Euroopa Komisjoni Eesti esindus. Asutuse asejuht ja majandusnõunik Katrin Höövelson ütles, et ei soovi spekuleerida, millised protseduurid järgnevad, kui Postimehes kirjeldatud petuskeem leiab tõendamist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles