Fotod: Viljandimaal hukkus teelt välja sõitnud autos 35-aastane mees (18)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy

Täna mõni minut enne kella 20 sai häirekeskus teate, et Põhja-Sakala vallas Metskülas on maastur Ssangyong sõitnud teelt välja ja paiskunud külili.  

Politsei selgitas, et autos oli kaks meest, kellest üks, 35-aastane kohalik mees, sai paraku nii raskeid vigastusi, et suri sündmuskohal. Teine mees viidi haiglasse.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk sõnas hiljem, et esialgsetel andmetel oli autoroolis 17-aastane noormees, kes kaotas sõidukit juhtides selle üle kontrolli, sõitis teelt välja vasakule kraavi ning seal rullus auto üle katuse.

«Liiklusõnnetuses kaotas elu kaasreisija, 35-aastane mees. Autot juhtinud noormees tõsisemalt viga ei saanud, kuid ta viidi igaks juhuks haiglasse täiendavasse tervisekontrolli. Autojuhi esmastel ütlustel oli ta autosõidu eel paar õlut ära joonud. Ka puudus tal juhtimisõigus ning praegu teadaolevalt ei kasutanud kumbi turvavööd. See võib olla üks põhjustest, mis viis nõnda traagilise tagajärjeni,» hindas politsei operatiivjuht. 

Autojuhi kainust kontrollitakse täiendavalt ekspertiisis.

«See juhtum on ilmekas näide, kui ohtlikuks võib osutuda autosõit, kui roolis on juhtimisõiguseta kogenematu sohver. Sõiduauto juhtimine, selle kontrolli all hoidmine, kiirendamine ja muu nõuavad teadmisi ning vilumust, mida sünniga kaasa ei anta. Kui lisada siia veel elementaarsete ohutusnõuete eiramine nagu ebakaine olek ja turvavöö kasutamata jätmine, ei ole hapral inimesel võimalust füüsikaseadustega võidelda,» rääkis Virk.

Politsei alustas liiklusõnnetuse kõigi täpsemate üksikasjade väljaselgitamiseks menetlust.

Kommentaarid (18)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles