Kohus vaeb Mary Krossi valetamise süüasja oktoobris (2)

BNS
Copy
Mary Krossi eelistung. Kaitsja Oliver Nääs.
Mary Krossi eelistung. Kaitsja Oliver Nääs. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Oma ründamise kohta politseile valetamises süüdistatava Mary Krossi kriminaalasjas peab Harju maakohus esimese istungi oktoobri alguses.

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis juuni lõpus Mary Krossi kriminaalasja kohtusse, kuna süüdistuse järgi valetas ta Stroomi rannas toimunud kallaletungi kohta.

Riigikogu liikme Eerik-Niiles Krossi abikaasale Mary Krossile esitati süüdistus valeütluste andmises. Mary Kross väitis, et teda ründasid mullu 27. novembril Stroomi ranna pargis tundmatud mehed, kes loopisid teda kividega. Alustatud kriminaalmenetluse käigus leidis kinnitust, et Mary Kross ei viibinud sel ajal Stroomi ranna pargis.

Eelmise aasta novembris levis sotsiaalmeedias teade, nagu oleksid Tallinnas Stroomi rannas rünnanud ameeriklannast Mary Krossi kaks eesti meest, kes loopisid naist kividega ja käskisid välismaalasel koju minna. Ühtlasi kirjutati teates, et ründajad kandsid EKRE sümboolikat.

Ringkonnaprokurör Ülle Jaanhold selgitas, et kuigi süüdistatav pole kahtlustatavana ülekuulamisel selgitanud, miks ta selliseid ütlusi politseile andis, siis prokuratuuri hinnangul on tõendatud valeütluste andmine. «Kõik kogutud tõendid viitavad, et ajal kui süüdistatav väitis, et teda Stroomi ranna juures pargis kividega visati, ei viibinud ta üldse selles piirkonnas,» selgitas Jaanhold.

Siiani on Mary Kross kinnitanud avalikkusele, et vaatamata tõendite puudumisele selline rünnak siiski aset leidis.

Valeütluste andmises süüdimõistmisel näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles