Fotod ja video: kapo menetlustoimingute pärast evakueeriti Tallinna kortermajast inimesi (6)

Copy

Politsei evakueeris Tallinnas Haabersti linnaosas asuvast kortermajast osa elanikke ning kaitsepolitsei teeb seal menetlustoiminguid.

Aadressil Õismäe tee 64 paiknev kortermaja piirati teisipäeval ümber politseilintidega, sealt evakueeriti inimesi ning öötundidelgi käivad seal kaitsepolitsei menetlustoimingud. Kapo ei avalikustanud, mis uurimisega täpselt tegu on.

«Kaitsepolitsei töötajad teostavad seal majas toiminguid ja politseipatrullid aitasid inimeste ohutuse tagamiseks seal mõned korterid evakueerida, aga praegusel hetkel menetluse ülekaaluka huvi tõttu ei ole mul kahjuks üksikasjadesse rohkem võimalik minna,» ütles kapo pressiesindaja Harrys Puusepp. «Oluline on praegu teada, et inimeste elu ohus ei ole,» kinnitas ta.


Politsei valvepressiesindaja ei olnud nõus üldse rääkima, mis sündmuskohal toimub, ta ütles vaid, et kapo juhib sündmust, seal on nende menetlustoiming ja seetõttu jagab kommentaare vaid kapo pressiesindaja.

Kohapeal olnud Postimehe reporter Loora-Elisabet Lomp ütles, et sündmused said elanike sõnul alguse juba kella ühe paiku päeval. Evakueeriti terve trepikoda, kus on kokku 36 korterit.

Kohaliku elaniku Aleksei sõnul leiti kortermaja seitsmendalt korruselt pomm. See viidi minema, kuid majast evakueeritud inimesi ikkagi kodudesse ei lubatud. Hiljem kinnitas ka kapo pressiesindaja Harrys Puusepp ERRile, et oht on seotud lõhkeainega.


Lõhkekeha transpordiks mõeldud vahend, mis on haagitud auto külge.
Lõhkekeha transpordiks mõeldud vahend, mis on haagitud auto külge. Foto: Ardi Truija

Kohaliku elaniku Rima sõnul lubati inimesed kodudesse tagasi vaid koos saatjatega ja selleks, et võtta sealt vajalikud asjad. Seejuures pidid kõik asjad kokku pandud ja kaasa võetud saama viie minuti jooksul. Ööbima saadeti elanikud aga kas tuttavate juurde või Õismäe sotsiaalmajja. «Ohtlik tsoon,» põhjendas politsei elanikele. Kindel pole veel seegi, kas kolmapäeval võib koju naasta.

Majas elav Aleksandr teadis rääkida, et üks elanikest kogus ja tõi metsast koju vanu asju ja et tõenäoliselt leitigi tema juurest midagi kahtlast. Mingid vanad sõjaasjad vast, arvas Aleksandr. Aleksandr kirjeldab meest viisaka ja rahulikuna.

Kui õhtul üht seitsmenda korruse korterit läbi otsiti, võis näha, et ühes toas rippusid akende ees särgid, mis olid pandud tuppa justkui pesunöörile kuivama. Aknalaual paistis reas mitmeid pudeleid ning rõdule viivat ust hoiti avatuna. Akende juures aga ükski ametnik oma tööd ei teinud.

Seitsmenda korruse korteri akendes oli valgus, sest seal tegutsid kapo töötajad veel hilistel öötundidelgi.
Seitsmenda korruse korteri akendes oli valgus, sest seal tegutsid kapo töötajad veel hilistel öötundidelgi. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Haabersti linnaosavanema Andre Hanimäe sõnul pole teada, kui kaua menetlustoimingud võivad aega võtta, kuid linnaosavalitsus on valmis abistama neid elanikke, kes vajavad seetõttu öömaja. Tema sõnul on kõigil evakueeritutel võimalik kuni olukorral lahenemiseni minna Haabersti sotsiaalkeskusesse. «Palume kõigil kel ei ole võimalik leida öömaja oma sugulaste ja sõprade juures pöörduda telefonil 56242925,» ütles linnaosavanem.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles