Kaitsepolitsei lõpetas Õismäe kortermajas lõhkeaine kahtlusega seotud toimingud

Marek Kuul
, Toimetaja
Copy

Kaitsepolitsei lõpetas kolmapäeva hommikul kella 8 paiku eile seoses lõhkeaine kahtlusega Tallinnas Õismäel asuvas kortermajas alustatud menetlustoimingud ning inimesed pääsevad kodudesse tagasi.

Aadressil Õismäe tee 64 asuvast kortermajast evakueeritud inimesed saavad juba kolmapäeva hommikul oma kodudesse naasta.

Teisipäeval evakueeriti üheksakorruselise elumaja üks trepikoda ehk 36 korteri elanikud.

Haabersti sotsiaalkeskuse juhataja Ruth Ojatalu ütles Postimehele, et osa evakueerituid kasutas ööbimiseks sotsiaalkeskust. «Meil on siin mõnus ja soe,» märkis ta.

Samuti oli neid, kes tulid sotsiaalkeskusesse, et sealt siis võtta ühendust sugulaste ja tuttavatega ning nende juurde ööbima edasi minna.  

Postimehele teadaolevalt toimetati öösel lõhkeaine kahtlusega materjalid turvaliselt ära. 

Kapo pressiesindaja Harrys Puusepp märkis, et praeguses staadiumis ei ole võimalik veel selle uurimise kohta lähemat infot anda.

Teisipäeval kohapeal olnud Postimehe reporter Loora-Elisabet Lomp ütles, et sündmused said elanike sõnul alguse juba kella 13 paiku päeval. Evakueeriti terve trepikoda, kus on kokku 36 korterit.

Kohaliku elaniku Aleksei sõnul leiti kortermaja seitsmendalt korruselt pomm. See viidi minema, kuid majast evakueeritud inimesi ikkagi kodudesse ei lubatud. 

Majas elav Aleksandr teadis rääkida, et üks elanikest kogus ja tõi metsast koju vanu asju ja et tõenäoliselt leitigi tema juurest midagi kahtlast. «Mingid vanad sõjaasjad vast,» arvas Aleksandr. Aleksandr kirjeldab meest viisaka ja rahulikuna.

Kui õhtul üht seitsmenda korruse korterit läbi otsiti, võis näha, et ühes toas rippusid akende ees särgid, mis olid pandud tuppa justkui pesunöörile kuivama. Aknalaual paistis reas mitmeid pudeleid ning rõdule viivat ust hoiti avatuna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles