Lugeja foto: kapo leidis Õismäe kortermajast kahurimürske (8)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Õismäe kortermajast leitud mürsud.
Õismäe kortermajast leitud mürsud. Foto: Erakogu

Kaitsepolitsei leidis eile Tallinnas Haabersti linnaosas asuvast kortermajast läbiotsimise käigus vähemalt kolme eri sorti mürske, selgub Postimehe lugeja saadetud fotost.

Postimeest nõustanud eksperdi hinnangul on pildi järgi tegemist poolautomaatse granaadiheitja, õhutõrjekahuri ning lennuki pardakuulipilduja või mingi kahuri moonaga.

Kaitsepolitsei (kapo) ja Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel oli korteris erinevaid lõhkeainega seotud esemeid. Kapo büroo juhi Tõnu Miilvee sõnul on ohtlikud asjad viidud kortermajast ohutusse kohta.

«Paraku lõhkeainega seotud uurimistoimingutel tuleb äärmiselt ettevaatlik olla, mis vahel võib tähendada pikki töötunde ning inimestele mõningast ebamugavust,» ütles Miilvee. «Usun, et kokkuvõttes läks inimestel Õismäe teel hästi, et suur oht on kõrvaldatud ning selle hind on seekord kodust eemal veedetud öö.» 

Juhtumi asjus on käsil kriminaalmenetlus lõhkeaine ebaseadusliku käitlemise uurimiseks. Kinni on peetud samas kortermajas elanud mees ning kontrollitakse teiste inimeste võimalikku seotust kuriteoga.

Menetlust juhtiv prokurör Eneli Laurits sõnas, et lõhkeaine käitlemine suures kortermajas on erakordselt ohtlik ning prokuratuur suhtub sellistesse kuritegudesse väga tõsiselt.

«Oma käitumisega ohustas kahtlustatav potentsiaalselt kõigi majaelanike elu ning tervist. Kriminaalmenetluse käigus vajavad paljud asjaolud veel väljaselgitamist, kuid hetkel kogutud tõendid annavad kindlasti aluse prokuratuuril taotleda kahtlustatava uurimise ajaks vahi alla võtmist,» lisas Laurits.

Kapo tuletab kõigile meelde, et saades teada lõhkeaine ebaseadusliku käitlemise kahtlusest, näiteks keegi leidis kusagilt lõhkeseadme, lõhkematerjali vms, tuleb kohe helistada hädaabi telefonumbrile 112. Kindlasti ei tohi lõhkeaine kahtluse korral vastavat eset ise transportima asuda, vaid hoida sellest eemale ning helistamise järel oodata operatiivteenistuste korraldusi edasiseks ohutuks käitumiseks.

Lõhkekehad avastati Õismäe tee 64 asuva maja ühe seitsmenda korruse korteri läbiotsimise käigus ning seetõttu evakueeriti eile päeval korrusmaja terve trepikoda, kus on kokku 36 korterit.

Kapo lõpetas menetlustoimingud täna hommikul. Osa evakueeritud elanikke kasutas võimalust ööbida Haabersti sotsiaalkeskuses.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles