Eesti Päevaleht laupäeviti enam ei ilmu (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Eesti Päevaleht
Eesti Päevaleht Foto: Postimees.ee

Mai alguses otsustas Ekspress Meedia Eesti Päevalehe nädalalõpulehe LP ilmumise laupäeval lõpetada ning tõsta see suveperioodil hoopis reedele. Sügisel ei muutnud Ekspress Meedia oma otsustust, seega ilmub Eesti Päevaleht varasema kuue päeva asemel nüüd püsivalt vaid viiel päeval nädalas.

Mais ütles Ekspress Meedia juhatuse esimees Argo Virkebau, et viiel päeval ilmumine on katsetus vaid suveperioodiks ja kas LP ilmumine reedel võiks jätkuda ka sügisel, pole Ekspress Meedia otseselt arutanud, küll aga ei tee esimees saladust, et nii võib juhtuda. «Ta võib jätkuda, me võime muuta ta tagasi. Pigem me vaatamegi selle põhjal, et mis lugeja ütleb, kas talle see lõpuks meeldib või mitte. Praegu on planeeritud selline süsteem augusti lõpuni,» selgitas Virkebau toona Postimehele.

Teisipäeval rääkis Virkebau ERRile, et LP jätkab ilmumist ka edaspidi reedeti ning see on ka lugejate jaoks mõistlikum. 

Seadus ei luba postiettevõttel laupäevasest kojukandest loobuda, küll aga võib Eesti Päevalehe otsus viia selleni, et laupäevase teenuse hind teiste väljaannete jaoks kasvab, edastas ERR.  Eesti Posti saatis meediaväljaannetele info, et perioodika kojukande hind tõuseb kõikides piirkondades esmaspäevast reedeni 18 protsenti ja laupäeviti 31 protsenti. 

Postimehe peatoimetaja Peeter Helme arvates on kahetsusväärne Eesti Päevalehe otsus jäädagi ilmuma ainult viiel päeval nädalas, kuid see uudis ei tulnud talle üllatusena. «Lubasime juba kevadel, et Postimees jätkab ilmumist kuuel päeval nädalas ning nii ka jääb. Esiteks on meil pakkuda piisavalt tuumakat sisu, teiseks on meile olulised meie lugejad,» vastas Helme küsimusele, kas Postimees otsustab ka laupäevasest lehest loobuda. 

«Postimehe tellitud lugejauuringust selgus suvel, et tervelt kolmandik lugejaist loobuks tellimusest, kui leht ilmuks vaid viiel päeval nädalas. Sellisel olukorral ei taha me kindlasti lasta tekkida,» selgitas Postimehe peatoimetaja. 

EMORi kevadel ilmunud uuringust selgus, et kui lehed (Postimees, Päevaleht ja Õhtuleht) ilmuksid vaid viiel korral nädalas, siis loobuksid tellimusest ligi kolmandik vastanutest. 

Kokku osales küsitluses 1394 inimest vanuses 15–84 ning see tehti Postimees Grupi tellimusel. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles