Nordica tütar hakkab mängima esimest viiulit (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Regional Jeti juhatuse esimees Jan Palmér tutvustab firma lennukaid plaane. Tema sõnul on selline allhankeäri Euroopa lennunduses võrdlemisi uus ja sel on tohutu kasvupotentsiaal.
Regional Jeti juhatuse esimees Jan Palmér tutvustab firma lennukaid plaane. Tema sõnul on selline allhankeäri Euroopa lennunduses võrdlemisi uus ja sel on tohutu kasvupotentsiaal. Foto: Tairo Lutter

Unustage Nordica, rahvusliku lennufirma paatos ning Tallinnas resideeriv lennukipark – need ajad on möödas. Eesti saab lubada endale vaid paindlikku lennuettevõtet, mis lendab seal, kus on kliendid ja raha.

Niimoodi võiks kõlada kokkuvõte pressihommikult, millel tutvustati Eesti lennunduse uut raskuskeset, firmat Regional Jet. Poola LOTi ja eestlaste Nordica ühisettevõtte tulevikuplaanid on ambitsioonikad: hankida igal aastal juurde kuus lennukit ja aastaks 2021 käive kahekordistada.

Aga alustame algusest. Iseenesest pole Regional Jet uus tegija. Firma loodi juba 2015. aasta lõpus, et pakkuda rahvuslikule lennufirmale pardameeskonda ja lennuteenust. Kes veel ei tea: Nordica pole kunagi oma lennukeid ise lennutanud, vaid ostab seda teenust Regional Jetilt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles