Türgi ralli ehk ellujäämiskursus

Siim Kaasik, Marmaris
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja näitasid aasta eest, et rallisid saab võita ka aeglase autoga. Selleks on vaja õnne ja külma pead. FOTO: Nikos Mitsouras/Epa
Ott Tänak ja Martin Järveoja näitasid aasta eest, et rallisid saab võita ka aeglase autoga. Selleks on vaja õnne ja külma pead. FOTO: Nikos Mitsouras/Epa Foto: Nikos Mitsouras/Epa

Täna õhtul publikukatsega algav Türgi MM-ralli kujuneb sarja liidri Ott Tänaku sõnul samavõrd keeruliseks kui mullune katsumus. Kuigi Tänak ja kaardilugeja Martin Järveoja suutsid mullu Türgi ralli võita, tugines triumf targal ja kalkuleeritud sõidul, mille võtmesõna oli probleemide vältimine.

Selle võiduvalemi on endale selgeks teinud ka eestlase peamised konkurendid MM-tiitlile, Thierry Neuville (Hyundai) ja Sébastien Ogier (Citroën).

Ent erinevalt Tänakust ei saa nemad endale eksimisruumi lubada. «Oleme teadlikud, et kui Tänak meist siit rohkem punkte saab, muutub seis meie jaoks väga raskeks,» ütles 33-punktilise kaotusseisuga teist kohta hoidev Neuville. «Aga kui kõik läheb plaanipäraselt, on MM-tiitel võimalik. Võib-olla võidame viimased neli etappi? Peame endasse uskuma.»

Tänak on teadlik, et tiitlikonkurendid lähevad Türgis rallit võitma,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles