Naaberkrundi ostnud Kruuda pole ehitusluba taotlenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda
Oliver Kruuda Foto: Peeter Langovits

Ebaseaduslikult rajatud garaažide aluse maatüki ostnud ärimees Oliver Kruuda pole seni astunud samme ehitise seadustamiseks, samal ajal pole ka Tallinna linnavõim garaažide osas otsust langetanud.

Maa-ameti kinnitusel on ametkond Helbe tänav 9B kinnistu enampakkumise võitnud Oliver Kruudaga notariaalse ostu-müügilepingu sõlminud ning ärimees on kogu enam kui kolme miljoni krooni suuruse ostusumma riigile tasunud.

«Notariaalse lepingu allkirjastamisel läheb uuele omanikule üle kinnisasja valdus, kuid omand kinnisasjale läheb üle pärast seda, kui uus omanik on kantud ka kinnistusregistrisse. Käesoleva hetke seisuga seda veel tehtud ei ole,» lisas maa-ameti pressiesindaja Andres Põld BNSile.

Tallinna linnavalitsuse pressiteenistuse andmetel pole Helbe tänava kinnistu osas linna ehituspubade osakonda ühtegi taotlust ega projekti laekunud.

«Ehituskontrolli osakonna informatsiooni kohaselt järelevalvemenetlus ebaseaduslikult rajatud garaaži asjus veel käib,» lisas linnavalitsuse pressiesindaja.

Linnavõimu kinnitusel on menetlusse kaasatud maa-amet, kelle käest on küsitud seisukohta Helbe tänav 9B ebaseadusliku ehitise kohta.

«Käesolevaks hetkeks maa-amet oma arvamust esitanud ei ole. Sellest tulenevalt ei ole järelevalve menetluses otsust veel langetatud,» selgitas linnavalitsuse esindaja BNSile.

Helbe tänav 9B kinnistu tõusis avalikkuse huviorbiiti mullu septembri lõpus, kui selgus, et ärimees Kruuda oli oma garaaži rajanud osaliselt riigile kuuluvale maale. Tallinna linnaplaneerimisamet selgitas, et Kruuda oli rajanud garaaži ehitusloata ning ärimehele määrati selle eest trahv.

Ühtlasi alustas linnaplaneerimisamet ehitusjärelevalvet, selgitamaks, kas Kruuda garaaž tuleb lammutada või saab omanik võimaluse see tagantjärele seadustada.

Oktoobris pani maa-amet kinnistu müüki ja enampakkumisel tegi ainsa pakkumise Kruuda, pakkudes alghinda ehk 3 123 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles