Vaata järele, milline harrastaja oled sina!

Priit Pullerits
Copy
Kas mõni neist tüüpidest tuleb teile spordirajalt tuttav ette?
Kas mõni neist tüüpidest tuleb teile spordirajalt tuttav ette? Foto: Artur Kuus

Eelmise nädalalõpu suured jooksuvõistlused Tallinnas ja homne Tartu rattamaraton annavad tänuväärt materjali tuhandete Eesti harrastussportlaste iseloomustamiseks ja liigitamiseks. Tähelepanu, naised: siit leiate ka, kuhu kuulub kirjus seltskonnas teie mees või poeg, vend või isa!

Teaduse väidetavalt kroonilise alarahastatuse mitteviljastavais tingimusis otsustas Arter ulatada altruistlikult oma abikäe pehme valdkonna, antropoloogia esindajatele, et juhatada kätte uus uurimissuund: kuidas klassifitseerida Eesti omast-arust-kõvad mehed.

Alfaisased

Nende eesmärk on teistele meestele pähe tegemise kaudu/abil iseendale ja ülejäänutele näidata, kui kõvad nad on. Ja on ka! Need on mehed, kes lähevad võistlusele nagu lahingusse; need on mehed, kelle puhul kehtib reegel, et kui pauk käib, siis vend ei tunne venda. Rahuldamatu saavutamisvajaduse tõttu käituvad nad võistlusel teinekord nagu segased, olles ohtlikud teistelegi. Nende meeste märg unelm on alfaisaste verepulm. Nende meeste arvates võikski võistlustel olla vaid üks võistlusklass: kõva mehe klass.

Poosetajad

Need on mehed, kes arvavad, et Astana või Team Ineosi tunamullune vormiriietus ja üle 5000 euro maksev ratas teevad neist kui mitte Taaramäe-Kangerti, siis vähemalt sellise mehe küll, kes neil tuules suudab püsida. Tühja nad suudavad! Nad ei suuda isegi peagrupi järel teises grupis vastu pidada. Kui reaalsus kohale jõuab, jääb selliste meeste spordikarjäär väga lühikeseks. Muide, tolle 5000-eurose ratta on nad ostnud tegelikult pärast 30-protsendilise allahindluse kauplemist ning sellegi eest maksnud sularahas, et naine kodus ei saaks jälile, kui palju mees oma totra hobi peale raha tuuri paneb, samal ajal kui mees ütleb naise ostetud 30-eurose kortsudevastase kreemi kohta: «Hulluks oled peast läinud või!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles