Saudi Araabia lubas mässuliste rünnakutele vastata

BNS
Copy
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman Foto: Amir Levy / REUTERS/Scanpix

Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman ütles telefonikõnes USA presidendile Donald Trumpile, et riik on valmis ja võimeline vastama viimastele mässuliste rünnakutele naftarajatiste vastu.

«Kuningriik on valmis ja võimeline vastu astuma sellele terroristide agressioonile,» kinnitas kroonprints viidates Jeemeni huthimässulistele.

Jeemeni mässulised ründasid laupäeva varahommikul droonidega maailma ühte suurimat naftatöötlemistehast Saudi Araabias ja veel ühte tähtsat naftavälja.

Trump ja välisminister Mike Pompeo mõistsid laupäeval eraldi avaldustes hukka Saudi Araabia naftarajatiste ründamise.

«USA mõistab karmilt hukka tänased rünnakud Saudi Araabia naftarajatistele. Vägivallarünnakud tsiviilpiirkondade ning kogu maailmamajandusele olulise infrastruktuuri pihta vaid süvendavad konflikti ja usaldamatust,» kirjutati Valge Maja avalduses, mis järgnes Trumpi ja Saudi Araabia kroonprintsi telefonivestlusele.

Välisminister Pompeo tegi samasisulise hukkamõistva avalduse, milles viitas Iraani võimalikule seotusele rünnakutega.

«Pole mingeid tõendeid, et rünnakud tulid Jeemenist,» kirjutas Pompeo suhtlusvõrgustikus Twitter.

«Kutsume kõiki riike ja avalikkust hukka mõistma Iraani tegevuse. USA teeb koos oma liitlastega tööd, et tagada energiaturgude stabiilse varustatuse ja Iraani vastutuselevõtmise agressiooni eest,» ütles Pompeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles