Tapja kägistatud ohvrist: talle läks šašlõkk kurku

Martin Laine
, reporter
Copy
Kui Saaremaa päästjad 2017. aasta mais Abula külas tulekahju kustutasid, ei aimanud nad, et põleng oli süüdatud jõhkra kuriteo varjamiseks. 
Kui Saaremaa päästjad 2017. aasta mais Abula külas tulekahju kustutasid, ei aimanud nad, et põleng oli süüdatud jõhkra kuriteo varjamiseks. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Eksperdid avastasid tagantjärele, et põlenud maja varemetest leitud mehe surma põhjus oli kägistamine. Tapja üritas väita, et aitas kannatanut kurku läinud toitu välja oksendada.

Saaremaal kerkis üle Abula küla tohutu tossupilv. Eterniidi praksumist oli kuulda mõnesaja meetri kaugusele naaberkülla välja. Paraku saabus teade möllavast palangust hilja. Kui päästjad GPSi abil läbi tiheda tihniku ja olematu külatee saabusid, oli pisike suvilahoone põlenud peaaegu 40 minutit, sisuliselt juba söestunud, tulejoad tungisid akendest välja. Õõvastavaim oli asjaolu, et esiuksest mõne meetri kaugusel lebas selili surnukeha. Justkui põrgust välja roomanud.

Loomulikult tuli peaaegu kogu Abula küla – kõik kaheksa inimest – vaatama, kuidas päästjad punase kukega maadlevad. Kustutustöödele kulus kaks tundi ning viimane leek kadus südaöö paiku. Alles jäid vaid tossavad rusud.

Päästeameti eksperdid mõistsid, et väga keeruline on välja selgitada, mis täpselt viis 60-aastase mehe eluküünla kustumiseni. Tõendid olid ju hävinenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles