Valitsuse eelnõu ei pruugi enamikule lastele kodanikuks saamist lihtsamaks teha

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Valitsus hindab, et eelnõu jõustumisel võiks Eesti saada juurde 1500 kodanikku, aga Venemaa seadused võivad sellele kriipsu peale tõmmata. 
Valitsus hindab, et eelnõu jõustumisel võiks Eesti saada juurde 1500 kodanikku, aga Venemaa seadused võivad sellele kriipsu peale tõmmata. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus tahab võimaldada lihtsustatud korras Eesti kodakondsuse saamist enam kui 1500 Eestis elavale alaealisele. Samas on valitsus seadnud kodakondsuse soovijatele karmi teise riigi kodakondsusest loobumise tingimuse, mis võib enamikule hoopis takistuseks saada.

Valitsus tahab võimaldada lihtsustatud korras Eesti kodakondsuse saamist enam kui 1500-le Eestis elavale alaealisele. Samas on tingimuseks seatud teise riigi kodakondsusest loobumine, mis võib paljude puhul hoopis takistuseks saada.

Täpsemalt soovitakse Eesti kodakondsuse saamine lihtsamaks teha neile alaealistele, kelle üks vanem on määratlemata kodakondsusega ja teine välisriigi kodanik. Erinevalt praegusest seadusest võimaldaks muudatus lapsevanematel taotleda kodakondsust soovi korral ainult lapsele. Kodakondsuse andmise otsus jõustub siis, kui laps on vabastatud teise riigi kodakondsusest ning selle kohta on esitatud tõend. Just siin tuleb sisse kõige suurem «aga».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles