Prokurör: Aivar Rehele pole kahtlustust esitatud

Copy
Riigiprokurör Marek Vahing.
Riigiprokurör Marek Vahing. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Danske panga rahapesu uuriva riigiprokuröri Marek Vahingu kinnitusel Aivar Rehet kriminaalkuriteos ei kahtlustata.

Aivar Rehe suurotsingute najal kerkis üles küsimus, kas mehe käitumine võib olla seotud käimasoleva Danske panga rahapesu juurdlusega, edastas ERR

«Ma võin kinnitada, et tõesti me suhtlesime Aiva Rehega umbes aasta tagasi menetluse käigus,» kinnitas riigiprokurör Marek Vahing, samas ei soostunud ta kommenteerima, kas Rehe on juhtumi kohta ütlusi andnud või milliseid menetlustoiminguid temaga üldse on tehtud.

Kuid Vahing kinnitas, et kahtlustust Rehele esitatud ei ole ja mehe kadumine panga rahapesu uurimist ei mõjuta. Ka ei soovinud ta spekuleerida, kas Vene finantsinspektsiooni möödunudnädalase külaskäigu ja Rehe kadumise vahel võib olla seos.

Aivar Rehe juhtis Danske panka aastatel 2008–2015. Aastatel 2007–2015 jooksis Danske Eesti filiaalist läbi 200 miljardit eurot mitteresidentide kahtlase päritoluga raha. Selle aasta märtsis ütles Rehe Postimehele, et tunneb endal küll vastutust, kuid arvab, et Danske rahapesu tõkestamise meetmed olid tollel ajal piisavad.

2017. aasta novembris algatati Eestis kriminaalmenetlus Danske Eesti suhtes. Riigiprokuratuur kinnitas ka toona Postimehele, et Rehele ei ole kahtlustust esitatud ning panga osas käiva kriminaaluurimise menetluslike toimingutega ei ole Rehe seotud olnud. Praeguseks on kahtlustus esitatud kümnele Danske endisele töötajale, keda kahtlustatakse suure ulatusega rahapesus. Ühele inimesele on esitatud kahtlustus altkäemaksu võtmises ja ühele altkäemaksule kaasaaitamises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles