Lõimimise lumepall saab lisahoogu

Aimar Altosaar
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Tapa vene põhikooli direktor Naima Sild murdis mullu detsembris koos Anastasia ja Denisiga pead eestikeelse ristsõna kallal.
Tapa vene põhikooli direktor Naima Sild murdis mullu detsembris koos Anastasia ja Denisiga pead eestikeelse ristsõna kallal. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Ühiskonna sidustamine ja lõimimine on paljude ametkondade ülesanne, kultuuriministeeriumis vastutab selle valdkonna eest asekantsler, kultuurilise mitmekesisuse osakonna juhataja Piret Hartman. Vestlusringis osaleb ka sama osakonna peaspetsialist Olga Sõtnik. Kuna nad ei pea lõimimist vaid kultuuriteemaks, korraldab kultuuriministeerium koostööd ka teiste ametkondadega. Kõik ikka selle nimel, et kaasata Eesti kultuuriruumi mitmekesise keele- ja kultuuritaustaga kaasmaalasi ning taaslõimida neid, kes aastaid elanud kodumaast eemal.

Kui traditsioonilised meetodid ja keeleõpe üksi ei aita, tuleb mõelda laiemalt ning otsida uusi ideid, kuidas kaasata Eesti ellu ja kultuuriruumi kõik inimesed, kes meil elavad. Samas ei tohi me unustada ka eestlasi, kes on mujale elama läinud. Viimastel aastatel on huvi eesti keele õppimise vastu kasvanud ning Ida-Virumaa on ka ülejäänud Eestiga rohkem lõimunud. Narva Euroopa kultuuripealinna nominendiks saamine oli väljakutse, millele on vaja uusi ja põnevaid jätkulugusid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles