Indoneesia metsapõlengud ohustavad miljoneid lapsi

Copy
Punase Risti vabatahtlikud Sumatra saarel Jambi provintsis asuvas külas hapnikuga lapsi turgutamas. Riigis on mürgise põlengusuitsu tõttu ohus kümme miljonit last.
Punase Risti vabatahtlikud Sumatra saarel Jambi provintsis asuvas külas hapnikuga lapsi turgutamas. Riigis on mürgise põlengusuitsu tõttu ohus kümme miljonit last. Foto: Tri Iswanto/Afp/Scanpix

Indoneesias lõõmavad igal aastal ulatuslikud metsapõlengud, mille on läitnud inimesed ise, et saada põllumaad. Tänavu on tulekahjud kuiva ilma tõttu aga erakordselt ulatuslikud. Neist lenduv mürgine suitsuvine tekitab apokalüptilisi vaatepilte ning ähvardab terviseprobleemidega miljoneid inimesi, eriti lapsi.

Mürgine suits sundis viimastel nädalatel Kagu-Aasias sulgema koole ja lennujaamu ning pani inimesed jooksma tormi kaitsemaskidele, paljud pidid hingamisraskuste tõttu ka arstiabi otsima. ÜRO hinnangul ohustab mürgine õhk eriti kümmet miljonit last, kes elavad põlengutes enim kannatada saanud piirkondades Sumatra saarel ja Borneo saare Indoneesiale kuuluvas osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles