Aivar Rehe 1963-2019

Postimees
Copy
Aivar Rehe
Aivar Rehe Foto: Tairo Lutter

Aivar Rehe töötas oma elu jooksul juhtivatel kohtadel nii riigi kui ka erasektori asutustes.

Aivar Rehe sündis 3. aprillil 1963 Kohtla-Järvel ja elas Katse tänaval. 1981. aastal lõpetas ta kodu naabruses olnud Kohtla-Järve 1. keskkooli. Ta tegeles aktiivselt ujumisega ja kuulus noorte klassis Eesti paremikku. 

Rehe lõpetas aastal 1985 Tallinna Polütehnilise Instituudi majandusteaduskonna tööstuse planeerimise eriala.

Aastatel 2008-2015 juhtis Aivar Rehe Danske Banki Eesti filiaali ning enne seda, alates 2006. aastas Sampo Panka. Viimane ametikoht oli Rehel Bigbankis, kus ta töötas mullu novembrini nõunikuna.

Varasemalt töötas Rehe Eesti Hoiupanga ning Hansapanga juhatuses ning aastatel 2004-2006 oli ta  maksu- ja tolliameti peadirektor.

Rehe lõpetas Tallinna Polütehnilise Instituudi majandusteaduskonna tööstuse juhtimise ja planeerimise eriala. 2007. aastal pälvis ta Eesti Vabariigi Valgetähe III klassi teenetemärgi.

Aastatel 2007–2015, mil Rehe juhtis Danske Eesti filiaali, läbis panka 200 miljardit eurot mitteresidentide kahtlase päritoluga raha. 2017. aasta novembris algatati Eestis kriminaalmenetlus panga Eesti filiaali suhtes. Praeguseks on kahtlustus esitatud kümnele Danske endisele töötajale, keda kahtlustatakse suure ulatusega rahapesus. Ühele inimesele on esitatud kahtlustus altkäemaksu võtmises ja ühele altkäemaksule kaasa aitamises.

Riigiprokuratuur kinnitas Postimehele, et Aivar Rehele kahtlustust ei esitatud. 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles