Aivar Rehe surm jahmatas tema tuttavaid

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Foto: unsplash.com

«Äärmiselt töökas, korrektne ja soliidne,» meenutab endine maksuameti peadirektor Aivar Sõerd täna surnuna leitud Aivar Rehet.

Sõerd ja Rehe töötasid koos aastatel 2002–2003, kui neist esimene juhtis maksu- ja teine tolliametit. «Tollest perioodist võib meenutada head koostööd. Panime koos maksu- ja tolliametile täiesti uue aluse ja juba tollest perioodist võib esile tõsta, et Rehe oli äärmiselt töökas, korrektne, soliidne,» lausus Sõerd.

Ta puutus Rehega kokku hiljemgi. 2005. aastal, kui Sõerd oli rahandusminister ning Rehe maksu- ja tolliameti peadirektor. «Jällegi oli meil hea koostöö, Rehe paistis silma tubli töörügajana. Siis tuli tema lahkumine Danske panga juhiks.»

Hiljem on Sõerdil Rehega vähem kokkupuutepunkte olnud, mõnel konverentsil või seltskonnaüritusel. 

Ettevõtja ja pangandustegelane Indrek Neivelt võttis ajakirjaniku kõne vastu, kuid ei suutnud kommentaari anda. «Ma ei jõua praegu ... Las ta olla,» lausus Neivelt. Ajal, kui politsei ja vabatahtlikud Rehet aktiivselt otsisid, võib otsingufotodelt näha, et ka Neivelt viibis Rehe maja juures.

Ka Swedbanki endine juht Robert Kitt ei soovinud meedia vahendusel Rehet meenutada.

Bigbanki omanik Parvel Pruunsild kinnitas nagu Sõerdki, et Rehe näol oli tegemist väga tööka, ausa ja usaldusväärse inimesega. «Ta oli üks kõige suuremaid töönarkomaane, kellega olen elus koos töötanud. Seda teavad kõik, kes on temaga kokku puutunud,» lisas ta.

Pruunsild ütles, et ei tea, milline Rehe pärast Bigbankist lahkumist oli. «Meie suhe oli tööalane. Hiljem oleme sõnumeid saatnud,» lausus ta. Pruunsild ütles, et ei mäleta ka seda, millal ta viimati Rehega ühenduses oli.

Samuti ei osanud Pruunsild kommenteerida Rehe Bigbankist omal soovil lahkumise tagamaid. «Oi, seda ei oska ma absoluutselt öelda!» sõnas ta. 

Copy
Tagasi üles