ERR.ee: Rahumägi karistaks laserkiirega lennukite sihtijaid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi.
Jaanus Rahumägi. Foto: Postimees.

Riigikogu õiguskomisjoni liige Jaanus Rahumägi arvates peaks karistusseadustikku täpsustama nii, et laserkiirega lennukeid või maanteedel autojuhte segavad inimesed saaksid karistada.

Euroopas on viimasel ajal sagenenud juhtumid, kus maanduvaid ja startivaid lennukeid on laserkiirega sihitud, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Selliseid juhtumeid on vähe, kuid need on hakanud sagenema just tänu sellistele interneti jututubadele, kus taolised tegelased kogemusi vahetavad,» selgitas ta.

Interneti kodulehel erinevat tehnilist varustust pakkuv spioonipood lõpetas näiteks alates septembrist laserite müügi eraisikutele tuues põhjuseks võimaluse, et laserit võib ka kurjasti kasutada.

Jaanus Rahumägi ütles, et karistusseadustikku tuleks täiendada nii, et laseriterroristid ka Eestis kriminaalkaristusest ei pääseks. Rahumägi sõnul on Lennuamet omapoolsed ettepanekud karistusseadustiku täiendamiseks justiitsministeeriumile juba esitanud.

Oskamatutesse kätesse sattunud tugev laser võib tekitada tõsist kahju - silma sattunud laserikiir võib pimestada ja kahjustada nägemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles