Rehe koduaed jäeti läbi otsimata pere soovil (43)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder Aivar Rehe kodumaja ees esmaspäeva õhtupoolikul. Põder tunnistab, et politsei tegi otsingute korraldamisel vigu.
Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder Aivar Rehe kodumaja ees esmaspäeva õhtupoolikul. Põder tunnistab, et politsei tegi otsingute korraldamisel vigu. Foto: Raul Mee

Aivar Rehe otsinguid juhtinud operatiivjuht Valdo Põder tunnistab, et politsei saanuks tööd paremini teha.

Aivar Rehe kadumise, leidmise ja surma asjaolude väljaselgitamist juhtinud Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder tõdes, et Rehe otsimisel tehti vigu. Mehe koduhoov jäeti üle kontrollimata, sest otsustati vastu tulla perekonnale, kes ei soovinud võõraid inimesi oma tagaaeda. Rahvusvahelise mastaabiga rahapesu skeemi ühe võtmeisiku, endise Danske panga juhi, esmaspäeval kadunuks jäänud Aivar Rehe surnukeha oli maal ja vees korraldatud otsingute ajal koduaias varjulises kohas.

Nüüdseks on selge, et kolmapäeval oma koduaiast leitud Aivar Rehe suri esmaspäeval. Millised asjaolud annavad alust arvata, et teda polnud vahepeal liigutatud – äkki toodi ta vahepealsel ööl koduhoovi?

Meile annavad selle kindluse sündmuskohal töötanud kriminalistid, kes vaatasid sündmuskoha üle. Nende sõnul kellegi teise käsi seal mängus olla ei saa. Kogu see olustik, kuidas ta seal oli, kuidas ta võis sinna saada... Eelinfo tema kohta kinnitab seda, et kellegi teise käsi tema surma juures mängus ei ole. Meil on olemas kohtuarsti arvamus, kes kinnitab seda versiooni.

Kohtuarst on kindlalt ja üsna täpselt öelnud surmaajaks esmaspäeva.

Kommentaarid (43)
Copy
Tagasi üles