Ligi: eelarvepiirangud on voliniku maine huvides

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Peeter Langovits

Kui võrdse kohtlemise volinik kurtis, et temale eraldatud eelarvevahenditest ei piisa, ütles rahandusminister Jürgen Ligi, et eelarvepiirangud on voliniku enda maine huvides, aidates fokuseeruda tõesti olulisele, mitte hajuda pseudoprobleemidesse.

Seoses sellega, et võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper ei suuda kõikidele pöördumistele tähtajal vastata ja neli inimest ootab oma vastust juba ligi aasta, küsis Postimees rahandusminister Jürgen Ligilt, kui mõistlik üldse on hoida 60 000 euro eest aastas üleval institutsiooni, millest inimesed reaalselt abi ei saa.

Nimelt kirjutas tänane Eesti Ekspress, et võrdõiguslikkuse voliniku poole pöördus üks naisterahvas juba 14 kuud tagasi, kuid ei saanud selle aja jooksul vastust, vaid üksnes põhjendusi, miks vastus viibib. Sepper seletas täna, et volinikule eraldatud summad ei ole kasvanud, kuigi töökoormus on tõusnud hüppeliselt. Olemasolevatest vahenditest aga jäävat selgelt väheks.

«Institutsiooni vajalikkust ei saa vaidlustada ainuüksi selle kõrguse pärast, kuhu diskrimineerimise küsimused ühiskonna päevakorras on tõstetud,» vastas Ligi. «Aga – teadmata kommenteerida konkreetset kaasust – ei tohi talle panna üleloomulikke ootusi, justkui ta korraldaks üksi ümber loomupäraseid või kultuurilisi rollijaotusi ja väärtushinnangud ning peaks vastavalt olema piiramatult rahastatud.»

Ligi lisas, et eelarvepiirangud kehtivad riigis kõigile ning on selle institutsiooni puhul ka otseselt ta enda maine huvides, aidates fokuseeruda tõesti olulisele, mitte hajuda pseudoprobleemidesse ja nende juurde tekitamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles