Saudi Araabiat reklaamivad suunamudijad maharaiutud peadest ei räägi (13)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Saudi Araabia kasutab miljonite jälgijatega sotsiaalmeedia staare, et luua endast kaunis kuvand ja meelitada kuningriiki turiste. Suunamudijad jätavad aga mainimata kroonprints Mohammed bin Salmani juhitud naftariigi varjupoole.
Saudi Araabia kasutab miljonite jälgijatega sotsiaalmeedia staare, et luua endast kaunis kuvand ja meelitada kuningriiki turiste. Suunamudijad jätavad aga mainimata kroonprints Mohammed bin Salmani juhitud naftariigi varjupoole. Foto: Amr Nabil / AP / Scanpix

Piknik kõrbes tähistaeva all, hingematvad vaated ja rännuteed, mida mööda on käinud vähesed. Nii reklaamivad suunamudijad maailmale ainulaadse reisisihtkohana Saudi Araabiat, mis äsja turistidele oma ukse avas. Sotsiaalmeediastaarid jätavad aga mainimata naftariigi varjukülje, mis peidab endas Jeemeni sõda, ajakirjanik Jamal Khashoggi tapmist, surmanuhtlusi ja ebasobivalt käituvate turistide karistamist.

Sotsiaalmeedia suunamudijate postitatud piltide all võib juba näha kadedusest pungil kommentaare, milles väljendatakse soovi võtta ette sama rännutee. Ja isegi kui kõik ei torma lennupileteid ostma, jõuab miljonite jälgijateni siiski Saudi Araabiast positiivne sõnum, mis on kuningriigile pea sama tähtis kui turistide arvu suurendamine.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles