Märt Meos: Vaba Lava läheb hoolimata meediamöllust edasi (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Märt Meos.
Märt Meos. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eile sai teatavaks, et koos Vana Lava endise juhi Steven-Hristo Evestusega lahkuvad ka kolm ülejäänud meeskonna liiget. Vaba Lava uus juht Märt Meos teatas, et tööle jäänud inimestega minnakse koos edasi, kuigi Meose hinnangul on see Evestuse tekitatud meediamöllus keeruline. 

«Vabal Laval ei ole loomingulist meeskonda,» teatas Vaba Lava uus juht Märt Meos. Ta selgitas, et teatris mõistetakse loomingulise meeskonna all lavastajat, kunstnikke ja truppi. «Neid ametikohti Vaba Lava koosseisus ei ole. Meie meeskonnast on loomingulise poolega enim seotud produtsent, Vaba Lava peaprodutsent on tegevjuht,» selgitas Meos. Alates eelmisest kolmapäevast on tegevjuhi (ehk siis peaprodutsendi) ametikohal ta ise. 

Meos selgitas, et laupäeval andsid tõesti kolm inimest lahkumisavalduse, millest Postimees ka eile kirjutas. «Inimlikult on nende lahkumine arusaadav. Üks inimene lahkus juba varem,» lisas Meos. 

«Ülejäänud kaheksa meeskonnaliiget töötavad edasi, kuigi olukord on mõistagi ebameeldiv, sest endise juhataja Evestuse orkestreeritud meediamöll häirib Vaba Lava töörahu,» nentis Meos ja lisas, et tal on kahju sellepärast, et Evestus pole suutnud kasutada talle antud võimalust lahkuda väärikalt.

«Tema lahkumise tegelikuks põhjuseks olid valdkondlik ebakompetentsus ja puudulikud juhivõimed. Aga Vaba Lava poliitika pole endisi töötajaid meedias detailselt kritiseerida,» ütles ta. «Loodame, et siinkohal see torm veeklaasis vaibub.»

Meosel on veel ees kohtumised avalduse esitanud inimestega ning kui kellegi otsus on lõplik, siis vabanenud töökohad komplekteeritakse lähiajal uute inimestega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles