Täna saab Facebooki vahendusel tasuta õigusnõu

BNS
Copy
Kohtuhaamer.
Kohtuhaamer. Foto: Elmo Riig / Sakala

Seoses õigusemõistmise nädalaga pakub Eesti Õigusbüroo täna tasuta õigusnõu Facebooki otseülekande vahendusel. 

Üle-eestiline õigusemõistmise nädal algas esmaspäeval ning see vaatleb õigusemõistmise olemust ja kohtute igapäevatööd inimeste õiguste kaitsmisel. Täpsem info sotsiaalmeedias jagatava õigusnõu kohta on saadaval SIIN.

Riigikohtu esimehe Villu Kõve sõnul on ka väljaspool kohtusaali ja kohtulahendeid õigusemõistmisest rääkimine oluline mõistmaks, et ka kohtunik on ennekõike inimene ja et kohut ei tasu karta.

«Kohtunik ei ole robot, kes teeb otsuseid mehaaniliselt. Kohtunik on ennekõike inimene, kelle tegevus peab jätma inimestele arusaama, et tema mure on tõepoolest ära kuulatud, selle murega on süvitsi tegeletud ning ka juhul, kui kohtuniku tehtud otsus on oodatust erinev, on inimesel kindlustunne, et vajadusel võib abi saamiseks taas kohtu poole pöörduda,» märkis Kõve.

Sel aastal vaatleb õigusemõistmise nädal kohtute tööd ja õigusemõistmise olemust tavapäratult laia ringi tegevuste ja kaasatud kohtunike kaudu. Nädala jooksul avavad kolm erineva kohtuastme tsiviilasjadega tegelevat kohtunikku olulisi sõnumeid sellest, mida võiks teada tsiviilasjade kui Eesti kohtutes kõige levinuma kohtuasja liigi lahendamise kohta. Nii räägivad kohtunikud muu hulgas, miks tasub murega kohtu poole pöörduda, mis on tsiviilasjades kohtuniku esmane eesmärk ning kuidas jõuda kompromissini.

Õigusemõistmise olemust ja kohtute tööd püüavad avada ka Tartu Elektriteatris ja Tallinnas kinos Sõprus toimuvad vestlusringidega õigusteemalised filmiõhtud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles