Riik otsib vene lastele eesti keele laagrite korraldajaid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on ühe keelelaagri päevakava.
Pildil on ühe keelelaagri päevakava. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Integratsiooni sihtasutuses on välja kuulutatud projektikonkurss keelelaagrite korraldamiseks kuni 18-aastastele Eestis elavatele noortele.


Eesti keele laagrite korraldamiseks jagatakse 3,4 miljonit krooni ning nende eesmärk on kujundada noorte eesti keele kasutamise oskusi, vilumusi, väärtuseid ja hoiakuid, teatas integratsiooni sihtasutus.

«Selleks, et keelõpe toimuks võimalikult loomulikul moel, tuleb laagritesse kaasata nii eesti keelt koduse keelena mitterääkivaid kui eestikeelseid õpilasi kasutamaks nn noortelt noortele meetodit,» selgitas keelelaagri olemust sihtasutuse juhataja Tanel Mätlik.

Tema sõnul osaleb sellises õppimisprotsessis ühe juhendajana õppijaga üheealine, sarnaste omadustega noor, kes on saanud eelnevalt ka vajaliku väljaõppe.

Noortelehe «Kas oled valmis?» järgi on senistes keelelaagrites osalenute kogemused olnud igati positiivsed. Näiteks Tallinna Ülikooli II kursuse filoloogiatudengi Daria Terebilova sõnul valmistas keelelaagrites osalemine teda hästi ülikoolis õppimiseks ette andes enesekindlust eestikeelsetest loengutest osavõtmiseks ning üldiselt eestikeelses keskkonnas õppimiseks.

Lisaks ütles Daria Terebilova lehele antud intervjuus, et tulevikus tahaks ta programmi arengule ka ise kaasa aidata, võttes näiteks eesti lapse oma perre õppima.

Käimasolevale projektikonkursile saavad taotlusi esitada mittetulundusühingud, sihtasutused ja avalik-õiguslikud organisatsioonid või asutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles