Kaljurand: ka Eesti-sugune väikeriik on USA-le vajalik partner

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand siirdub Washingtoni Eestit esindama.
Marina Kaljurand siirdub Washingtoni Eestit esindama. Foto: Peeter Langovits

Ühendriikidele on Eesti vajalik parter kõigil kübervaldkonna teemadel ning samuti pakub neile huvi meie reformikogemus, ütles Eesti suursaadik Washingtonis Marina Kaljurand.

Kaljurand rääkis saates «Kahekõne», et kui 1990. aastate alguses ja keskel oli Eesti ja USA suhetes tähtsaim teema julgeolekupoliitika, Eesti astumine NATOsse ja Euroopa Liitu, siis praegu on sellele lisandunud ka teised valdkonnad, vahendab ERR Uudised.

«Üks teema, kui USA näeb Eestit partnerina, on kõik, mis puudutab küberit – küberjulgeolek, küberharidus, küberkuritegevuse vastu võitlemine. Teine, kus nad näevad meid partneritena, on meie reformikogemus ja valitsemiskogemus – avatud valitsemine, eriti elektroonilised lahendused,» tõi Kaljurand välja.

Suursaadiku sõnul teeb Eesti USAga koostööd ka maailmas, näiteks Ukrainas, Valgevenes ja Moldovas, aga võimalik oleks ühine töö ka mujal, näiteks araabia maades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles