Tallinn tellib Kremli-meelselt telekanalilt aastas enam kui 500 000 euro eest saateid (6)

Postimees
Copy
PBK võttegrupi auto.
PBK võttegrupi auto. Foto: Andres Haabu

Tallinn on sel aastal tellinud venekeelselt telekanalilt PBK Eesti saateid kokku 542 720 euro eest.

PBK omanikfirmalt BMA Estonia OÜ-lt on riigihangete tulemusena tänavu tellitud telesaate «Naša stolitsa» («Meie pealinn») tootmine ja eetrisse andmine 94 800 euro eest, telesaate «Dobroje utro, Tallinn» tootmine ja eetrisse andmine 331 980 euro eest ning telesaate «Russkii Vopros» («Vene küsimus») tootmine ja eetrisse andmine 115 940 euro eest. Kõik hinnad on ilma käibemaksuta.

See selgus linnapea Mihhail Kõlvarti vastusest linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni arupärimisele. Ühtlasi kinnitas Kõlvart reformierakondlastele, et Tallinna propagandakulutuste kokkutõmbamisest ei ole loobutud ning linnavalitsus on just praegu arutamas erinevaid võimalusi, kuidas tallinlastele vajalikku informatsiooni edastada. Samas ei nõustu Kõlvart arupärijate seisukohaga, et linn võiks piirduda vaid asjakohaste teadetega ning uudislood, nii ajalehed kui televisioon võiksid olla erameedia või avalik-õigusliku meedia pärusmaa.

«Ma ei nõustu. Tallinna linnameedia lähtub oma korralduses euroopalikust käsitlusest, kus riikide pealinnadel on oma meediaväljundid, et tagada tallinlaste informeeritus ja kaasatus. Pealinnades sündiv infovoog on oluliselt suurem, kui erameedia või avalik-õiguslik meedia seda edastada soovib või suudab. Tallinlaste jaoks on olulised ka sellised kohalikud ja vähese mõjuga teemad, mis üleriigilises meedias uudiskünnist kunagi ei ületa,» ütles Kõlvart arupärimise vastuses.

Eesti-vastase propaganda paljastamise ja analüüsiga tegeleva blogi Propastop meeskond nimetab PBKd kõhklusteta Venemaa propagandakanaliks.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles