Mis imelik hais!? Need on ju kümme aastat pesemata teksad!

Villu Päärt
, reporter
Copy
Teksad aial
Teksad aial Foto: shutterstock.com

Kas riiete liiga sage masinaga pesemine on ikka okei? Legendaarse teksafirma Levi’s juht Chip Bergh jagas kevadel lahkesti intervjuusid, sest 166 aastat vana firma Levi Strauss naasis siis börsile. Kuid ajakirjanikke ei huvitanud üldse mitte see.

Enim tähelepanu sai lause, mida Bergh oli öelnud juba viis aastat tagasi ning mida ta oli nõus lahkesti kordama – nimelt et ta pole oma lemmikteksaseid juba kümme aastat pesumasinasse pannud.

«See on tõsi,» kinnitas Bergh Washington Postile antud lühiintervjuus, avaldades kahetsust, et tal polnud Wall Streeti börsi avakella helistamisel jalas oma lemmikteksaseid Levi’s 501. Bergh selgitas, et ta siiski puhastab oma teksaseid – kui kastmetilk pükstele kukub, siis küürib ta plekiga kohta. Kui aga püksid on tõsiselt määrdunud, peseb ta neid käsitsi külmas vees.

Pesumasinad kulutavad ohjeldamatult vett, põhjendas Bergh. Pealegi – nagu paljud teksafännid on veendunud – lõhub pesumasin teksariiet, masinpesuga saavad väärt püksid rikutud ega pea kaua vastu. Seega, kui jutt käib teksapükstest, ei mingit pesumasinat ega kuivateid.

Bergh naljatles, et lause «Teksaseid ei pesta» jõuab ilmselt tema hauakivile, samas vaevalt hakkab keegi meenutama tema saavutusi firma tippjuhina.

Bergh on vaid üks neist, kes tänavu rääkinud sellest, et pesumasinad lõhuvad riideid ning neid ei pea sugugi nii sageli pesema.

Aga ilmselt uhab enamikus Eesti lastega majapidamistes masin pesta iga päev ja tihti lendavad rõivad trumlisse vaid ühel proosalisel põhjusel: see oli mul korra seljas. Aga oli siis ka määrdunud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles