Jõhvi vallal napib raske puudega laste jaoks raha (1)

BNS
Copy
Jõhvi vallavanem Max Kaur.
Jõhvi vallavanem Max Kaur. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX

Jõhvi vallavalitsus pöördus sotsiaalministeeriumi ja rahandusministeeriumi poole raske ja sügava puudega laste tugiteenuste osutamiseks täiendava rahastuse saamiseks.

Jõhvi vallavalitsus on prognoosinud, et aasta lõpuks võib raske ja sügava puudega laste tugiteenustele kuluda veel ligikaudu 21 624 eurot. Seetõttu soovib vald riigilt tugiteenuste rahastamiseks lisaks 5132 eurot.

Alates eelmise aasta suvest väljastab sotsiaalkindlustusamet raske ja sügava puudega lapse teenusele suunamise otsuseid, kuid nende laste teenuseid hetkel ei rahastata     vaid laps jääb rahastuse järjekorda ning teenuse rahastuse peab tagama Jõhvi vallavalitsus, kirjutas vallavanem Max Kaur.

Jõhvi vallal napib eelarves rahalisi vahendeid ka seetõttu, et käesoleva aasta jooksul on mitmed pered, kellel on raske või sügava puudega lapsed, kolinud teistest omavalitsustest Jõhvi elama.

Nende laste abivajadusi on hinnanud teine kohalik omavalitsus ja Jõhvi Vallavalitsus ei ole teadnud ega saanud nende laste osas teenuste rahastamist eelarve koostamisel arvestada. Sellest tulenevalt on langenud Jõhvi vallavalitsuse eelarvele tugiteenuste rahastamiseks väga suur koormus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles