PPA ja siseminister kinnitavad: Aivar Rehe surma põhjuses puuduvad vastuolud

BNS
Copy
Aivar Rehe
Aivar Rehe Foto: Tairo Lutter

Siseminister Mart Helme kinnitusel on politsei uurimine tuvastanud üheselt, et endise pangajuhi Aivar Rehe surm oli enesetapp. 

Helme sõnul on ta saanud kinnitust, et Rehe võttis ise endalt elu ja ei ole mingit alust midagi muud arvata. «Juhtumi osas viidi läbi kõik seaduses ettenähtud uurimis- ja menetlustoimingud, mis on ka korrektselt ja kontrollitavalt vormistatud,» kinnitas Helme. 

Rehe võttis endalt elu oma kodumaja hoovis 23. septembri hommikupoolikul kohas, kus tema surnukeha oleks pidanud olema lähedastele kohe märgatav, kuid tänaval liikujatele varju jääma. Ometi jäi lõpuks surnukeha lähedastele varju, mistõttu ei märgatud seda järgmise kahe ööpäeva jooksul. 

Kohtuarsti hinnangul suri Rehe 24-48 tundi enne surnukeha leidmist ning täpsemat surma aega määrata ei saa. Kriminalistide kinnitusel ei ole vastuolusid mehe asendi, surnukeha ja riiete seisukorra, puu küljest leitud kinnituskohtade ega poomisvahendi kohta kogutud tõendites. 

Politsei tunnistab, et eksis otsingute läbiviimisel, kui jättis põhjalikult läbi kontrollimata maja hoovi, mis on pisike ja suhteliselt lage ning pealtnäha pole seal kohta, kus surnukeha võiks märkamata jääda. Politseinikud käisid korduvalt Rehe majas sees, mille akendest on aed näha pea täies ulatuseas ning visuaalsel vaatlusel ei märganud ka nemad surnukeha kohas, kust see hiljem leiti. 

Meediasse ilmunud esmane info sellest, et Rehe võis endalt elu võtta 24. septembril, tulenes kiirabiarsti ja ekspertide esialgsest hinnangust vahetult pärast surnukeha leidmist. Pärast seda, kui kriminalistid ja kohtuarst on asjaolusid põhjalikult kontrollinud, sai politsei kindluse, et surm saabus kohe 23. septembril. 

Kui sina või sinu lähedane vajab abi, siis helista:

  • eluliin: 655 8088 (eesti keeles), 655 5688 (vene keeles) iga päev kell 19-07;
  • usaldustelefon: 126 (eesti keeles), 127 (vene keeles) iga päev kell 15-19;
  • alati võid küsida nõu oma perearstilt või perearsti nõuandetelefonilt 1220.

Väljaõppinud nõustajad kuulavad sind ning suunavad vajadusel edasi, et saaksid abi, mida vajad.

Kohest sekkumist vajavas kriisiolukorras helista 112.

Copy
Tagasi üles