Hongkongi valitsus kaalub interneti tsenseerimist

Copy
Hongkongi meeleavaldaja pagemas pisargaasi eest.
Hongkongi meeleavaldaja pagemas pisargaasi eest. Foto: Reuters/ScanPix

Hongkongi võimud võivad tsenseerida internetti, et aina vägivaldsemaid demokraatiameelseid proteste vaos hoida, ütles täna selle Hiina  erihalduspiirkonna valitsuse liige.

Hoiatus tuli pärast kolmepäevast protesti, mille käigus lõhuti linna metroovõrgustikku ja Pekingi-meelseks peetavaid ärisid.

Protesti ägenemine oli vastus Hongkongi valitsuse reedesele teatele, et rakendatakse koloniaalaegset eriolukordade seadust ja keelatakse maskide kandmine.

Hongkongi liidri Carrie Lami sõnul oli keeld vajalik pea neli kuud tagasi alanud meeleavalduste ohjeldamiseks, kuid see suurendas hirmu, et tulemas on veel karmimad piirangud.

Esmaspäeval ütles Hongkongi juhtkonda kuuluv Pekingi-meelne Ip Kwok-him raadiousutluses, et kaalutakse ka internetipiiranguid.

«Praeguses seisus kaalub valitsus kõiki seaduslikke vahendeid mässude peatamiseks,» ütles Ip Commercial Radiole. «Me ei välista interneti keelamist.»

Internet on oluline suhtlusvahend meeleavaldajatele, kellel ei ole otseseid juhte ja kes kasutavad kogunemiste korraldamiseks foorumeid ja sõnumirakendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles