Riik toetab kokandusolümpia Euroopa eelvooru korraldamist

BNS
Copy
Varasemalt on meedias spekuleeritud, et nõndanimetatud kokandusolümpia eelvoor võib Eestis ära jääda, sest riik pole sellele rahastust leidnud.
Varasemalt on meedias spekuleeritud, et nõndanimetatud kokandusolümpia eelvoor võib Eestis ära jääda, sest riik pole sellele rahastust leidnud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Varasemalt on räägitud, et kokandusolümpia eelvoor võib Eestis ära jääda, kuna riik ei leidnud sellele rahastust. Eelmisel nädalal otsustas valitsus, et toetab  maailma mainekaima kokandusvõistluse Bocuse d'Or Euroopa 2020 eelvooru korraldamist Tallinnas.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist kinnitati BNS-ile, et praegu valmistab väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo ette taotlust valitsuse reservist raha eraldamiseks.

Varasemalt on meedias spekuleeritud, et nõndanimetatud kokandusolümpia eelvoor võib Eestis ära jääda, sest riik pole sellele rahastust leidnud.

Bocuse d'Or Eesti presidendi Dimitri Demjanov sõnul on Eesti praegune eelarve 1,7 miljonit eurot, mis on tunduvalt väiksem kui varasematel korraldajatel.

Bocuse d'Or on ülemaailmne kokandusvõistlus, mille finaal toimub iga kahe aasta järel Prantsusmaal Lyonis. Kontinentaalsed voorud toimuvad aga igal aastal erinevates riikides.

Pärast aastatepikkust tööd õnnestus Eestil tänavuse aasta alguses saada korraldusõigused järgmise aasta Euroopa finaalvooru läbiviimiseks.

Bocuse d'Or Europe toimub 2020. aasta juunikuu alguses Tallinnas ning kogu konkurss kulmineerib finaaliga 2021. aasta jaanuaris Lyonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles