Ajateenijaid rusikatega eterniite purustama käskinu pääses süüasjast

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseaduslik korraldus põhjustas kehavigastusi seitsmele ajateenijale.
Ebaseaduslik korraldus põhjustas kehavigastusi seitsmele ajateenijale. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru ringkonnaprokuratuur lõpetas kriminaalmenetluse õhutõrjepataljoni üleminstruktori suhtes, kes sundis ajateenijaid purustama käsitsi kolme kihti laotud eterniidiplaate.

Võimuliialduse toime pannud staabikaitserühma üleminstruktor andis talle alluvale üksusele ebaseadusliku käsu 23. mail vanas sõjaväelinnakus toimunud õppusel. Selle tulemusena said vigastada seitse ajateenijat – kuuel tuvastati randme ja labakäe põrutus, ühel parema küünarluu murd.

Viru ringkonnaprokuratuur algatas toimunu asjus kriminaalmenetluse 20. juunil ja esitas üleminstruktorile kahtlustuse võimuliialduses. Kahtlustatav tunnistas süüd ja kahetses juhtunut. Väeosa juhtkond iseloomustas teda õiglase, kuigi nõudliku ohvitserina, kellele on varem teenistuses tänu avaldatud. Seetõttu otsustas ringkonnaprokuratuur 15. detsembril tema kriminaalmenetluse avaliku menetlushuvi puudumise tõttu lõpetada.

Lõpetamise määruses põhjendab prokuröri abi Ain Tali seda teise astme kuriteoga ja sellega, et kannatanutele ei toonud see kaasa raskeid tagajärgi. Küll peab kriminaalkaristusest pääsenud üleminstruktor maksma järgmise aasta 15. maiks riigituludesse 500 eurot ja hüvitama samaks ajaks 511 eurot kriminaalmenetluse kulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles