«Tusk andis poola rahvale teed, PiS lubab nendel sõitmiseks Mercedeseid.» (2)

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Õpetajate streik tänavu aprillis Varssavis. Kuigi Poolat viimased neli aastat valitsenud Õiguse ja Õigluse valitsus on teinud hariduses ja tervishoius suuri kärpeid, läheb erakond pühapäevastele parlamendivalimistele selge soosikuna. 
Õpetajate streik tänavu aprillis Varssavis. Kuigi Poolat viimased neli aastat valitsenud Õiguse ja Õigluse valitsus on teinud hariduses ja tervishoius suuri kärpeid, läheb erakond pühapäevastele parlamendivalimistele selge soosikuna. Foto: Adam Guz/Epa/SCANPIX

Tundub, et Mateusz Jendrzejczak nõustus oma poliitilistest eelistustest Postimehele rääkima omamoodi patukahetsusest. Eelmine kord ei käinud Jendrzejczak valimas ja kahetseb seda nüüd kibedalt. 27-aastane mees töötab Varssavis videomängude arendajana, aga on ametlikult Lublini elanik, sest tahab oma maksutulu sünnilinna saata.

2015. aasta parlamendivalimiste ajal pidas Jendrzejczak end suureks maailmakodanikuks, keda Poola sisepoliitika nii palju ei huvita, et kodulinna valima sõita. «Ma ei hoolinud eriti kodumaa seisust, sest see oli stabiilne ega löönud rahakoti pihta liiga palju,» tunnistab ta.

Tänavu kevadel märkas Jendrzejczak selle vilju. «Ma ärkasin, kui õpetajad tänavatele protestima tulid,» meenutab ta. Poolat viimased neli aastat tüürinud ja nädalavahetusel tõenäoliselt taas võitev Õiguse ja Õigluse (PiS) valitsus on teinud suuri kärpeid kahes valdkonnas: hariduses ja tervishoius.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles