Eestiga seotud osavalt tegutsenud narkojõuk võeti lõpuks vahele (5)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Madalmaade kodanikule kuuluvalt aluselt Imagine saadud narkosaak.
Madalmaade kodanikule kuuluvalt aluselt Imagine saadud narkosaak. Foto: Guardia Civil

Eestiga seotud ja tänaseks kinni peetud rahvusvaheline narkojõuk kavatses Brasiiliast Hispaaniasse smugeldada pool tonni kokaiini ja muid narkootilisi aineid.

Kokku on vahi all viis inimest, kelle seas kolme riigi kodanikke, lisaks Eestile ka Ühendkuningriigi ja Madalmaade kodakondseid, teatab Hispaania väljaanne Las Provincias. Seda, kui mitu kodanikku on millise kodakondusega, ei ole täpsustatud.

Narkootikumid leiti peidikutest Madalmaade kodanikule kuuluvalt aluselt, mis kannab nime Imagine.

Narkokaubitsejate tegevuse jälgimine ja nende ettevõtmistel silma peal hoidmine kestis Hispaania võimudel kaks aastat. Jõuku jälgiti lisaks Barcelonale ka Valencias, Huelvas, Granadas ja Las Palmases.

Uurimise muutis eriti keerukaks asjaolu, et jõuk kasutas telefone, mille sidekanal oli kaitstud. Samuti reisisid kurjategijad sageli eri teid pidi, et seoseid hajutada ja jälgi segada.

2018. aasta maikuus lahkus Imagine Valencia sadamast ja võttis suuna Las Palmase kaudu Brasiiliasse, teispoole Atlandi ookeani, kust võeti narkolaadung peale mitmest eri kohast. Brasiilias peatus alus viies kohas: Fortaleza, Natal, Salvador de Bahia, Rio de Janeiro ja Itajaí.

Laevast leiti pool tonni kokaiini. Lisaks leiti 520 grammi metamfetamiini ja seerianumbriteta tulirelvi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles