Liis Haaveli kohtuprotsess jätkub 30. märtsil

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgharidusega jurist Liis Haavel ning  Vello Loit olid elukaaslased.
Kõrgharidusega jurist Liis Haavel ning Vello Loit olid elukaaslased. Foto: Priit Simson.

Eakatelt inimestelt kinnistute ja muu vara väljapetmises  süüdistatavate Liis Haaveli ja Vello Loiti kohtuprotsess jätkub Harju maakohtus 30. märtsil.


Tänasel kohtuistungil kuulati üle üks tunnistaja.

Seejärel teatasid Liis Haaveli kaitsjad Owe Ladva ja Vladimir Sadekov, et Haaveli tervislik seisund ei võimalda tal järgmisesse ja ülejärgmisesse nädalasse plaanitud istungitel osaleda.

Kohus kuulas ära menetluspoolte seisukohad ning lükkas järgmiseks ja ülejärgmiseks nädalaks plaanitud istungid edasi 30. märtsile ja 6. ja 7. aprillile.

Ringkonnaprokurör Vallo Kariler süüdistab Haavelit kokku kümnes kuriteoepisoodis, millest kolm pani ta süüdistuse kohaselt toime koos Loidiga. Kõik kolm episoodi on seotud kinnistute väljapetmisega.

Haavelit süüdistatakse nelja kinnistu, nelja sülearvuti ja nelja mobiiltelefoni väljapetmises ajavahemikul 2002.-2005. aastani. Kõik kannatanud on eakad inimesed.

Kumbki süüdistatavatest ei ole end neile esitatud kuriteoepisoodides süüdi tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles