Herem: Afganistan andis NATO lahingugrupi Tapal, aga roostetas alliansi vägesid (3)

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Kindralmajor Martin Herem ameeriklaste Black Hawki kopteris teel Kabuli õhuväebaasist NATO missiooni Resolute Support peakorteri juurde. FOTO: Mariann Sudakov
Kindralmajor Martin Herem ameeriklaste Black Hawki kopteris teel Kabuli õhuväebaasist NATO missiooni Resolute Support peakorteri juurde. FOTO: Mariann Sudakov Foto: Mariann Sudakov

Afganistani missiooni kõige käegakatsutavam tulemus Eesti jaoks on NATO lahingugrupp Tapal, ütles kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem. Samas tunnistas ta Kabuli õhuväebaasis antud intervjuus, et viimased 20 aastat on NATO armeesid roostetanud. Kodus kodumaad kaitstes ei pruugi olla aega planeerimiseks ega kõiki abivahendeid, millega välismissioonidel on harjutud.

Mida kaitseväe juhataja sellistel missioonivisiitidel vaatab? Mis on nende eesmärk?

Kõigepealt tuleb kohapeal üldise olukorraga tutvuda. Ja siis näidata üksusele iseennast, Eesti-poolset huvi ja vajadusel ka mingisugust toetust.

Enam-vähem tean selle rühma (Kabulis teeniva Eesti jalaväerühma – toim) asjadest ka igasuguste ettekannete põhjal. Aga siin suhtlesime näost näkku. Kui vippide küllatulek ei tekita väga palju asjaajamist, siis on üksusele positiivne ja motiveeriv, kui neil käivad külas ka tähtsamad inimesed.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles