Keskerakond astus valitsuse kodurahu nimel taas sammu tagasi

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Urmas Reitelmann (keskel).
Urmas Reitelmann (keskel). Foto: Konstantin Sednev

Vähe sellest, et varem mäekõrgune venekeelsete valijate toetus Keskerakonnale aina kahaneb. Nüüd tuleb ilmselt nii mõnelgi keskerakondlasel oma vene valijale selgitada, miks saadeti rahvusvahelise inimõiguste ja demokraatia eest seisva delegatsiooni liikmeks inimene, kes alles neli aastat tagasi nimetas sotsiaalmeedia postituses Eestis elavaid venelasi siin parasiteerivateks tibladeks ning pagulasi mugavusprussakateks.

«Ma olen väga üldmääraselt või uduselt kursis, aga nüüd ma tunnen, et mul on põhjust ennast hästi kurssi viia sellega. Loomulikult ma tean üldiselt, et see on suht mõttetu jututuba, kus võib ju käia, aga kasu sellest on minimaalne,» vastas Reitelmann eile Kuku raadio intervjuus küsimusele, millised teemasid näeb ta end Euroopa Nõukogude Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsioonis käsitlemas.

Et eilne hääletus tekitas Keskerakonna jaoks ebamugava olukorra, näitas seegi, et veel mõni päev enne eilset hääletust ei öelnud ei väliskomisjoni juht Enn Eesmaa ega ka komisjoni liige Maria Jufereva-Skuratovski, kuidas nad hääletavad, vaid lubasid jälgida Reitelmanni väljaütlemisi meedias. Oli mitu väliskomisjoni liiget, sealhulgas Jufereva-Skuratovski, kes ootasid Reitelmannilt avalikku vabandusepalumist, kuid seda ei tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles