Martin Helme asus aasta lõpus sünnitajate jaoks ebavõrdset seadust muutma (5)

Agaate Antson
, reporter
Copy
Rasedad naised.
Rasedad naised. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahandusminister Martin Helme on andnud käsu «valel ajal» sünnitajate lisatulumaksu probleem lahendada. Ministeerium alustas seadusemuudatuse eelnõu koostamisega.

«Rahandusministrilt on tulnud selge suunis tekkinud olukord ära lahendada ja valmistame selles osas ette seaduseelnõud. Konkreetsest lahendusest saame rääkida pärast eelnõu valmimist,» sõnas rahandusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna peaspetsialist Siiri Suutre Postimehele.

Suutre ei osanud öelda kindlat aega, millal eelnõu peaks valmima. Küll aga kinnitas ta, et asjaga on kiire. 

«Kuna aasta lõpp läheneb, siis on soov see võimalikult kiiresti valmis saada,» lisas ta.

Laupäeval kirjutas Postimees juba teist korda seaduseaugust tulumaksuseaduses, mille tõttu peavad aasta lõpus sünnituspuhkusele jäävad naised riigile lisatulumaksu maksma. Naisi, kes sünnitavad mõnel muul ajal, lisatulumaks ei ohusta, mistõttu on praegu sisuliselt tegemist seadusesse sissekirjutatud ebavõrdsusega.

Samal teemal kirjutasime juba jaanuaris ja siis jäid kõlama ministeeriumite ja rahanduskomisjoni toonase esimehe Mihhail Stalnuhhini lubadused olukorda muuta. Toonased lubadused aga vett ei pidanud.

Pärast Postimehe artiklit tegi rahanduskomisjoni esimees Aivar Kokk (Isamaa) rahandusminister Martin Helmele (EKRE) ettepaneku muuta tulumaksuseadust, nii et aasta lõpus sünnituspuhkusele jäävad naised «valel ajal» sünnitamise tõttu lisatulumaksu maksma ei peaks. 

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles