Trumpi täiesti tavaline nädal (7)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Andrus Peegel

Kui maailma ajakirjandus võttis kokku oktoobri esimese nädala Donald Trumpi juhitavas Valges Majas, märgiti, et muuhulgas jõudis president oma lemmikkanalis Twitteris õnnitleda kommunistlikku Hiinat 70. sünnipäeva puhul ning avalikkus sai teada tema ideest rajada Mehhiko piirile alligaatoreid ja madusid täis kraav, seda kõike muidugi hüsteerilise ja kohati seosetu sotsiaalmeedias lärmamise kõrval demokraatide algatatud tagandamisprotsessi üle.

Nüüd tagasi vaadates on see justkui kirjeldus vaba maailma liidri sündmustevaesest töönädalast.

Sest läinud pühapäeva õhtul tuli Valgest Majast teade: «Türgi alustab peagi pikalt planeeritud operatsiooni Põhja-Süürias.»

Selgus, et Trumpi ja Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani telefonikõne oli päädinud otsusega, et USA viib Türgi-Süüria piirilt ära sadakond oma sõdurit, kes olid seni olnud ainsaks takistuseks, mis hoidis Türgit ründamast piirkonda kontrollivaid kurde. Maailm oli hämmingus: kuidas sai Trump lüüa noa selga lojaalsetele liitlastele kurdidele, kes olid teinud ISISe tagasilöömisel ära musta töö ja kaotanud selle käigus 11 000 võitlejat.

Aga tühja sellest maailma hämmingust. Trump teab, mida teeb, ja mida ta teeb, teeb ta edukalt. Või vähemalt nii ta väitis end esmaspäeval õigustades. Muidugi Twitteris.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles