Haua äärel olnud motolegend Stefan Everts tuli Eesti krossipoistele nõu andma

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Stefan Everts (esiplaanil) andis eelmisel nädalavahetusel Holstre-Nõmmel Eesti motokrossi noortele näpunäiteid. Paraku ise ta veel haiguse tõttu tsikliga sõita ei saa.
Stefan Everts (esiplaanil) andis eelmisel nädalavahetusel Holstre-Nõmmel Eesti motokrossi noortele näpunäiteid. Paraku ise ta veel haiguse tõttu tsikliga sõita ei saa. Foto: Marko Saarm / Sakala

Üks kõige edukamaid motokrossisõitjaid läbi aegade, kümnekordne maailmameister belglane Stefan Everts väisas eelmisel nädalal Eestit, et osaleda kohaliku krossiässa Tanel Leoki organiseeritud noorte motokrossi õppepäeval. Paraku ei näinud noored krossisõitjad, kuidas Belgia motokrossilegend ise tsiklit taltsutab. Ta pole juba peaaegu aasta aega tsikli selga saanud.

«Andsin motosportlasena endast kõik ja sõitsin alati riski piiril ja eks ma puutusin kokku ka vigastustega, aga see kõik on minu praeguse olukorraga võrreldes tühiasi,» selgitas Everts, kes nüüd ärkab pea igal hommikul valudega ning peab väga palju vaeva nägema, et end tasakaalus hoida.

Selle kõige põhjuseks oli üks silmapilk eelmisest aastast, mida Everts isegi ei märganud. Ta osales mullu Kongos ühel heategevusüritusel ning pärast seda halvenes ta tervis järsult. Diagnoos oli Evertsile ja tema perele ränk: ta oli nakatunud malaariasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles