Poola võimupartei kasvatas oma ülekaalu

Postimees
Copy
Õiguse ja Õigluse (PiS) esimees Jarosław Kaczynski ja peaminister Mateusz Morawiecki (tagaplaanil) tähistamas üleeile hilisõhtul võitu Poola parlamendivalimistel.
Õiguse ja Õigluse (PiS) esimees Jarosław Kaczynski ja peaminister Mateusz Morawiecki (tagaplaanil) tähistamas üleeile hilisõhtul võitu Poola parlamendivalimistel. Foto: Adam Chelstowski/Forum/Scanpix

Poola konservatiivne võimuerakond Õigus ja Õiglus (PiS) suutis lõigata sotsiaaltoetustele panustamisest sedavõrd kasu, et osaliste valimistulemuste järgi sai erakond suurima toetuse, mille mõni partei on kogunud alates demokraatia taastamisest riigis 1989. aastal.

Kui üleeile antud hääled olid loetud kokku 91 protsendis valimisringkondades, oli PiSile toetuse andnud 44,6 protsenti valijatest. Neli aastat tagasi kogus partei 37,6 protsenti häältest.

Samas näib, et erakonnal jääb siiski hääli puudu, et saavutada parlamendis kahekolmandikulist enamust, mis annaks neile võimaluse muuta põhiseadust, vahendas AP. «Me saavutasime palju, aga me väärime enamat,» lausus lävepakuküsitluste tulemuste selgumise järel PiSi esimees Jarosław Kaczyński.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles